Kickstarta din viktminskning

Allurion viktminskningsballong hjälper dig att lägga om din livsstil och tappa 10-15% av din vikt!

Allurion ballong (fd Elipse)

Är du redo att förändra ditt liv? Att gå ner 10-15% av din vikt på bara 16 veckor? Med en gastrisk ballong från Allurion slipper du narkos, anestesi och kirurgi och är redo att påbörja ditt nya lättare liv. Tillsammans med våra överviktskirurger, dietister och coacher får du allt stöd du behöver för att framgångsrikt ta Allurions populära viktprogram i mål på bara 6 månaders tid. Ta första steget mot ett lättare liv idag och boka en konsultation med en dedikerad överviktskirurg. 

Såhär går det till!

Boka ett kostnadsfri konsultationssamtal med en av våra duktiga och mycket kunniga medarbetare: Boka samtal!

Allurion (fd Elipse) är världens mest etablerade varumärke inom magballonger. De har utvecklat den första självsväljande kapslen för ballonger i magen. Allurion har också utvecklat ett gedigt uppfäljningsprogram som vi stolt erbjuder du dig som patient hos oss. Det omfattar bland dietistsupport, tekniska hjälpmedel och en hängiven Allurioncoach som alltid finns vid din sida. Processen går i korthet till så här:

 1. Du bokar konsultation hos din erfarna överviktskirurg
 2. Om Allurionballongen är det bästa valet för dig så kommer du att på någon av våra kliniker få svälja magballongen. En snabb röntgen görs innan och efter för att kontrollera att Allurionballongen ligger rätt i magen och att allt är som det ska. 
 3. Du får support av vårt dedikerade Allurionteam och kan se fram emot positiv förändring av ditt liv. Vi hjälper dig under hela resan och ser till att du når ditt mål. 

Är Allurionballongen rätt val för mig?

Om du har ett Bmi som överstiger 27 och tidigare har försökt att gå ned i vikt med diet eller bantning utan framgång så kan Allurionprogrammet mycket väl vara helt rätt för dig. Det kan också vara ett bra alternativ för dig som har övervägt en magsäcksoperation, men känner osäkerhet att genomgå ett kirurgiskt ingrepp. Under konsultationen får du all information och vi svarar på alla dina frågor om magballonger och Allurions framgångsrika program. Det som krävs av dig är att du ändrar din livstil och börjar med sunda vanor. Vi hjälper och stöttar dig på alla sätt genom den resan. Målet är en bestående viktnedgång och en ny hälsosam livsstil för dig.

Hur går det till och vad kan jag förvänta mig?

På våra kvalitetssäkrade sjukhus i Stockholm, Göteborg eller Malmö får du träffa någon av våra erfarna överviktskirurger. De hjälper dig att svälja kapseln och säkerställer via röntgen att allt fungerar och ligger som det ska. Ingen narkos eller endoskopi är nödvändig och detta är inget permanent ingrepp. Har du problem med att svälja kapseln hjälper våra skickliga kirurger dig givetvis. Besöket tar bara cirka 30 minuter. Efter att du har fått din Allurionballong säkert på plats börjar din resa mot ett ny hälsosammare liv i trygg och tät (om du vill) kontakt med oss. Vår dietist ger dig råd om kostvanor och vår hängivna Allurioncoach svarar på alla dina frågor och stöttar dig under hela programmet. Du är aldrig ensam. Allurionballongen ger dig en snabbare mättnadskänsla och vårt Allurionteam hjälper dig att etablera hälsosamma vanor i fråga om kost och motion.

Jag har gått ner 14,8 kg på 16 veckor och känner mig så nöjd!

Hur lämnar ballongen kroppen och hur kan jag vara säker på att behålla min viktnedgång?

Ballongen lämnar kroppen den naturliga vägen efter ca 16 veckor. Man räknar med att  det tar ca 8 veckor att etablera nya hälsosamma vanor. Du kommer att känna dig piggare och friare, ha mer energi och sannolikt uppleva det som mycket positivt att ha hälsosamma vanor. Allurionprogrammet är inte bara en magballong som bärs under några månader; det är ett verktyg för ett nytt och friskare liv och vetenskapen har visat att det fungerar. Du vänjer kroppen vid mindre portioner och därför är sannolikheten hög att du kan bibehålla hälsosamma kostvanor även efter programmets slut.

För vem är Allurionballongen inte lämplig?

Allurionballongen är inte lämplig om du tidigare har genomgått Gastric Bypass eller Gastric Sleeve. Det är heller inte lämpligt för dig som nyligen har haft magsår eller magkatarr. Du får heller inte ha någon annan allvarlig kronisk sjukdom. Dessutom måste du ha fyllt 18 år (myndig) för att få sätta in en gastrisk ballong. 

Erbjuder ni avbetalning? 

Det gör vi definitivt. Med avbetalning kan du få en månadskostnad på c:a 500 kr/månad. Utforska vad det finns för alternativ tillsammans med vår partner Medical Finance, de kan även erbjuda räntefri delbetalning. 

För mer information om vad de har att erbjuda, kontakta dem här: Medical Finance

Vanliga frågor – FAQ

Nej – Kapselballongen (Allurionballongen) kräver ingen narkos, varken när ballongen läggs eller när den lämnar kroppen. Vi tar en röntgen när du svalt kapseln och när ballongen fyllts, detta för att säkerställa att allt ser fint ut.

Det finns aktörer som använder ultraljud istället för röntgen – så får det inte gå till – man måste använda röntgen, annars utsätter man dig som patient för risker!

Du får en faktura där betalningen sker till bankgironummer: Bg 278-7372 eller via Swish: 123 050 4795 senast 14 dagar före inläggning av ballong. Ange namn och/eller fakturanummer. 

Om du inte önskar betala hela summan på en gång samarbetar vi med Medical Finance som gör det möjligt att delbetala räntefritt. Vill du läsa mer om deras upplägg eller fylla i ansökan kan du göra det här: Medical Finance

Du kan boka ett samtal med oss genom att klicka här: Boka samtal med en av våra Patientrådgivare

Du kan också en fylla vår hälsodeklaration för ballong. Så fort sjuksköterskan granskat den – vilket vanligtvis tar en till två arbetsdagar – hör vi av oss till dig. Vill du då gå vidare så bokar vi in dig för utredning eller så utreder sjuksköterskan dig direkt och därefter bokas en tid för inläggning av ballongen. Under tiden är du naturligtvis välkommen att höra av dig för att ställa dina frågor till oss

Om du vill ha snabbast möjliga handläggande är det möjligt att lägga ballongen mellan 2-4 veckor efter att du kontaktat oss. Då hinner vi med granskningen av din hälsodeklaration för ballong samt genomföra utredningen. Boka tid för ett samtal med en av våra patientrådgivare här: Boka samtal eller maila till: info@cfvm.se

Vi tycker att det ska vara enkelt att förstå direkt hur mycket man betalar så vi har ett fast pris för allt. För kapselballongprogrammet (Allurion) är kostnaden 515 kr/månad* om du lägger det som delbetalning, vill du betala allt på en gång är kostnaden 39.900 kronor.

(*Räkneexemplet utgår från en årsränta om 6.95 %)

 • Konsultation med sjuksköterska innan du beslutar dig för att genomgå behandlingen
 • Inläggning av den nya ballongen
 • En mobilapp där du kan följa dina resultat
 • En fysisk våg du får ta med dig hem som enkelt kopplas till mobilappen via bluetooth
 • En aktivitetsklocka som registrerar antal steg, hjärtfrekvens samt sömn.
 • Stödprogram med dietist och sjuksköterska (6 månader)

Ja, det är fritt fram att träna och motionera i alla former. Du kan känna av magballongen i vissa rörelser men det finns inga restriktioner eller förbud kring träning

Du börjar med att fylla i en hälsodeklaration själv eller tillsammans med oss. En sjuksköterska kommer därefter att kontakta dig för återkoppling. 

Vill du själv boka samtal med en av våra Patientrådgivare Boka här!

Antingen så utreds du i samband med samtalet eller så bokas du in för ett utredningssamtal över telefon. Efter att du blivit godkänd bokar vi in dig för ett datum för inlägg av din ballong. Två veckor innan ballonginläggningen sker betalningen. En vecka innan ballonginläggningen påbörjas förberedelser då du får prata med vår dietist och sjuksköterska samt påbörja nödvändig medicinering.

 • Du ska ha ett BMI (Body Mass Index) över 27 – Räkna ut ditt BMI här
 • Du skall vara minst 18 år gammal
 • Du får inte ha genomfört en tidigare operation av magsäcken
 • Du skall inte äta medicin mot halsbränna/sura uppstötningar dagligen
 • Du skall ej regelbundet inta NSAID-läkemedel
 • Du får inte vara gravid. 

Vi gör dessutom alltid en noggrann genomgång av din hälsa där du fyller i en hälsodeklaration för att se att det inte kan tillstöta några ytterligare medicinska hinder. Vill du veta om det är medicinskt möjligt för dig kan du enkelt fylla i en hälsodeklaration så tittar våra sjuksköterskor igenom den kostnadsfritt och ger dig besked.

Det är alltid individuellt och beror på dina förutsättningar och hur du anpassar dig till programmet. I snitt går våra patienter ner mellan 10-15 %. Man har sett att viktnedgången är ungefär 3 gånger större jämfört med enbart kost- och motionsförändringar utan ballong – Mayo Clinic statement

Eller via formuläret nedan